EFSE ile KOBİ’ler için işbirliği (01.01.2016)

Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ve Finans Leasing, yerel kalkınmada öncelikli bölgelerde KOBİ’leri desteklemek için işbirliği yaptı. Bu doğrultuda öncelikli bölgelerdeki KOBİ’lere 15 milyon euroluk kaynak yaratılacak.

Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ve Finans Leasing, yerel kalkınmada öncelikli bölgelerde KOBİ’leri desteklemek için işbirliği yaptı. Bu doğrultuda öncelikli bölgelerdeki KOBİ’lere 15 milyon euroluk kaynak yaratılacak. Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE), Türkiye’nin yerel kalkınmada öncelikli bölgelerindeki KOBİ’leri desteklemek amacıyla Finans Leasing ‘e 15 milyon Euro'luk kaynak sağladı.

Yaklaşık 5 bin müşterisi ile Türkiye’nin en büyük leasing şirketlerinden biri olan Finans Leasing’in, portföyünün yüzde 48’i KOBİ’lerden oluşuyor.

Söz konusu işbirliğini değerlendiren EFSE Kurulu Genel Başkanı Monika Beck, “Türkiye’deki yeni ortağımız olan, önde gelen Türk leasing şirketleri arasında bulunan, micro girişimlere finansal kiralama imkanı sağlayan Finans Leasing’in, EFSE’nin Türkiye’deki KOBİ’leri destekleme misyonunu başarıyla gerçekleştireceğine inanıyoruz. Finans Leasing’i kurum partnerleri ağımıza dahil ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

Finans Leasing Genel Müdürü Murat Alacakaptan ise, “Finans Leasing KOBİ’leri tanımlayıp hedefleyen ve KOBİ müşterilerini baz alarak onlar için ürün ve hizmet geliştiren ilk leasing şirketleri arasında bulunuyor. Bu stratejiye paralel olarak, Finans Leasing’in KOBİ portföyü yıllar içinde artarak 2014 yılı itibarıyla total portföyünün yüzde 48’ini oluşturmayı başardı. EFSE ile işbirliğimizin bu ilk adımı, bizim Türkiye ekonomisinin dinamik damarı olan KOBİ’leri desteklememizdeki kararlılığımızı artırıyor” dedi.

Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu Hakkında
Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu, KfW Development Bank (KfW) tarafından Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Komisyonu finansal desteğiyle hayata geçirildi. Fon, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Gürcistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye’de ekonomik gelişim ve refah sağlamayı amaçlıyor.

Finans Leasing Hakkında
Ülkemizde leasing sektörünün ilk kurulan şirketlerinden biri olan Finans Leasing, 1990 yılından beri yatırımların finansmanında aktif rol oynuyor. Kuruluşundan itibaren lider firma olmayı hedefleyen şirket, Press release Page 2 of 2 bu hedefini gerçekleştirmek için her zaman müşteri odaklı strateji izlemeyi ve yeni ürünler geliştirmeyi ilke ediniyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Rojda Yıldırım / Effect PR
0212 269 00 69
Loader